Monday, 24 August 2015

Wajib Baca Wahai Isteri , Leteran Isteri Punca Suami Pendek Umur

maut suami
Leteran Isteri Punca Suami Pendek Umur|Sebuah kajian dari luar negara menyatakan bertengkar lebih cenderung untuk mati pada usia muda dan lelaki yang dikawal oleh isteri pula akan cenderung untuk mati pada pertengahan usia.

Laman portal mirror.co.uk membuat laporan mengenai kajian terkini membuktikan bahwa pertengkaran di antara pasangan suami isteri akan mengundang maslah kesihatan dan benar benar memberi tekanan kepada lelaki yang di leteri isteri sehingga boleh membawa maut.
Pensyarah seksyen perubatan masyarakat,Dr,Rikke Lund,dijabatan kesihatan awam universiti of conpenhagen berkata,pasangan suami isteri yang sering bergaduh yang berpunca dari dua hal ini akan berisiko mati lebih awal.
1.bertengkar karena si isteri meminta sesuatu di luar kemampuan si suami.
2.cemburu buta yang mengakibatkan pergaduhan besar.
Karna sebenarnya kaum wanita lebih kuat berdepan dengan masalah rumah tangga berbanding lelaki.sabungnya.
Sebuah kajian dilakukan pada 10.000 pasangan pada usia 36 tahun hingga 52 tahun di tanya mengenai siapa yang sering meminta sesuatu dan menyebabkan komflik pergaduhan dalam rumah tangga?
Kajian yang di lakukan mendapati disebabkan permintaan dan bebelan mereka sang isteri.dalam setiap 100.000 orang seramai 315 kematian lelaki di sahkan atas pergaduhan dengan isteri .katanya yang menjelaskan penemuan itu yang turut di terbitkan dalam jurnal of episode miology & community health.
Keadaan itu mungkin disebkan fitrah lelaki yang suka memendam masalah dan kurang bergaul dengan kawan kawan atau mungkin malu berkongsi masalah dengan rekannya.menyebabkan mereka tertekan sehingga mengganggu kesihatan.
Berbanding dengan Fitrah wanita yang lebih suka meluahkan atau mengongsikan masalahnya dengan rekan atau di laman media sosial karena sifat wanita sememangnya ingin di sayangi dan di perhatikan.

No comments:

Post a Comment